10 tips kring hur du hittar en billig flygbiljett

21 Mar

Nu när våren är här och sommaren närmar sig så kan det vara skönt att se fram emot lite efterlängtad ledighet, och med lite planering får du mer över i plånboken vilket sannolikt gör semestern ännu roligare. Här kommer 10 vassa tips för dig som letar efter en billig flygbiljett och sista minuten.

1. Undvik att resa när alla andra reser 
Priset blir högre de dagar många vill flyga på, exempelvis lov och helgdagar. Om det till exempel är helgdag en torsdag så är biljetterna billigare på fredag. Undvik att flyga ut på fredagar och hem på söndagar eftersom ”alla” vill resa då. Åk till exempel i stället på lördag till måndag. Så hittar du restresor, billigt flyg och billig flygbiljett.

2. Prova olika alternativ
Nöj dig inte med att göra en enda prissökning, prova flera olika datum för din resa. Du kan tjäna flera tusen kronor på att flyga en annan dag. Använd dig av topplistor och prisöversikter om du kan vara flexibel gällande resdatum. Så hittar du restresor, billigt flyg och billig flygbiljett.

3. Prova enkelresor 
Två enkelresor med olika flygbolag kan vara billigare än en tur/retur-biljett med samma flygbolag. Så hittar du restresor, billigt flyg och billig flygbiljett.

4. Res en omväg 
Om du ska till en mindre stad är risken stor att det bara är ett flygbolag i Sverige som flyger dit. Det kan vara billigare att åka lågprisflyg till London och sedan åka lågprisflyg därifrån. Tänk på att ha bra tidsmarginal mellan bytena och att du inte får ersättning om du missar anslutningen.

5. Fråga på resebyrån
Om du skall resa till och från flera olika destinationer under samma resa så rekommenderar vi att du kontaktar en resebyrå. De vet precis hur flygbolagens bokningssystem fungerar. Så hittar du restresor, billigt flyg och billiga flygbiljetter.

6. Sista-minuten-resa 
Kolla charterarrangörernas sista-minuten-priser där du ibland kan köpa “endast flygstol” till många soldestinationer. Så hittar du restresor, billigt flyg och billig flygbiljett.

7. Boka lågprisflyg tidigt 
Ju tidigare du bokar din biljett desto billigare blir det oftast. Priserna ändras ofta från dag till dag beroende på efterfrågan. Så hittar du restresor, billigt flyg och billig flygbiljett.

8. Erbjudanden och rabatter 
De flesta lågprisflygbolag har prisvärda erbjudanden som du enbart kan boka via deras sajt. Leta efter rubriker som ”erbjudande”, ”rabatt” eller ”kampanj”. Prenumerera på reseföretagens nyhetsbrev där det ofta dyker upp erbjudande och rabatter. Du kan även få rabatt hos många företag om du är student eller pensionär. Så hittar du restresor, billigt flyg och billig flygbiljett.

9. Betala resan med betalkort 
De flesta kontokort ger dig ersättning vid förseningar och uteblivet bagage. Kolla även om det ingår avbeställningsskydd i ditt kontokort. Så säkrar du upp billigt flyg och billig flygbiljett.

10. Ha god tidsmarginal 
De billiga biljetterna går i många fall inte att boka om. Missar du flyget så kan du därför få problem. Till vissa flyg måste du vara på plats två timmar före avgång. På de stora flygplatserna är det ofta långa köer till incheckning och säkerhetskontroller.

Dessutom: Skatter och avgifter kan variera kraftigt mellan olika destinationer. Annonseras flygbiljetter för 1 kr styck och skatter sedan tillkommer är det kanske inte så billigt som det låter. Se upp med avgifter för tjänster som kanske inte är nödvändiga. Exempelvis avbeställningsskydd kanske ingår i din reseförsäkring o s v.

Alla lågprisflygbolag: Lågprisflygbolag.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: